header image
Desktoday: je keukentafel als flexwerkplek

Voor zelfstandig ondernemers is het vinden van een geschikte werkplek niet altijd even makkelijk. Dit ondervond ook René Wolf, oprichter van Desktoday. “Alleen thuis aan de eettafel, op een drukke flexwerkplek werken of een duur kantoor huren, dat zijn over het algemeen de enige opties voor zelfstandig ondernemers.”

Na jarenlang gewerkt te hebben als developer besloot Wolf acht jaar geleden om voor zichzelf te beginnen. “Het beviel mij in eerste instantie heel goed om voor mezelf te werken, maar na een tijdje miste ik de structuur van een organisatie, de collega’s om me heen, de mogelijkheid tot kennisdeling.” Vervolgens ging hij toch weer voor een werkgever werken, tot twee jaar geleden. “Mijn vriendin werkt ook voor zichzelf en zat daardoor vaak op drukke en rumoerige flexwerkplekken. Op een gegeven moment kwam ze met het idee om een vriend thuis uit te nodigen om samen te werken en zo is het idee voor Desktoday eigenlijk ontstaan.” Samen met Johan Oosterbaan zette hij vervolgens Desktoday op. 

"Als iemand om tien uur bij je komt werken, dan moet je ook echt om tien uur beschikbaar zijn.”

Abonnementsvorm

Voor Desktoday heeft Wolf gekozen voor een abonnementsvorm en niet voor het principe van Airbnb. Het is gratis om een werkplek aan te bieden. Als je van werkplekken gebruik wilt maken betaal je een klein bedrag per maand, ongeacht hoe vaak je ergens werkt. “Zelfstandig ondernemers zijn vooral op zoek naar een goedkope werkplek, dus vandaar dat we het zo laagdrempelig mogelijk proberen te houden. Mensen die hun werkplek aanbieden verdienen hier geen geld mee, maar halen er wel winst uit door kennis te delen en te ontvangen. Daarnaast biedt het ook structuur, als iemand om tien uur bij je komt werken, dan moet je ook echt om tien uur beschikbaar zijn.”

Hoe meer mensen, hoe meer plekken <