header image
Nederland Isoleert sneller

Raoul Kiksen zorgt met Nederland Isoleert vanuit de hoofdvestiging in Amersfoort voor een versnelling in het isoleren van Nederlandse huizen. Met de huidige capaciteit in de markt duurt het nog 40 jaar voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn. “Dat duurt veel te lang”, volgens Kiksen. Het streven is om binnen 10 jaar alle huizen in Nederland geïsoleerd te hebben.

Er is in de bouw en installatie wel productinnovatie, maar weinig innovatie in marketing en klantbenadering. Daar is Nederland Isoleert juist veel mee bezig. “We gaan echt de boer op, van buurt tot buurt. We vertellen in begrijpelijke taal dat het niet duur of ingewikkeld is en wat het oplevert. Een scherpe prijs en een duidelijk aanbod is ook nodig. We isoleren een woning voor een gegarandeerd bedrag. Dat was nooit eerder gedaan in Nederland.”

“We zijn dan ook trots dat we nu al flink helpen de CO2 uitstoot per jaar te verminderen!”

Awareness en verduurzamen woningvoorraad
Kiksen: “Veel mensen denken dat het duur of ingewikkeld is en dat willen we graag veranderen.” Door eenvoudige spouwmuurisolatie besparen bewoners bijvoorbeeld op hun energierekening. Maar het draagt ook actief bij aan een beter milieu. Kiksen: “We zijn dan ook trots dat we nu al flink helpen de CO2 uitstoot per jaar te verminderen!”

Duurzaamheid in het bloed
Waarom is Kiksen in deze markt gestapt? “Ik vind het interessant om oplossingen te bedenken voor de massa. En ik vind het heel gek dat we in Nederland al 35 jaar bezig zijn met na- isoleren, maar we schieten niet op, terwijl het zich in twee tot vier jaar terugverdient. Als we na tien jaar klaar zijn, kunnen we met dit talentvolle team weer andere dingen gaan doen, zoals zonnepanelen op daken plaatsen. Want ook dat gaat nu niet snel genoeg.” Er is soms wat onbegrip bij anderen. Kiksen: