header image
Study Buddy moet koffie en energiedrankjes gaan vervangen

Een film kijken en dan een geniale ingeving krijgen, het overkwam Wimme Klaver en Gerben Houwers. “We keken naar de film Limitless waar de hoofdpersoon een pilletje neemt waardoor zijn hersenen veel beter gaan werken. En toen dacht ik, wat zou het vet zijn als dit echt kan!” aldus Klaver. Vervolgens is hij het idee gaan onderzoeken en uit gaan werken met als resultaat de Study Buddy, een capsule die op termijn concentratieverhogende middelen als koffie en energiedrankjes moet gaan vervangen als het aan Klaver en Houwes ligt.

Klaver en Houwes waren beide nog student toen ze op het idee kwamen van de Study Buddy. Klaver was al langer bezig met zo effectief mogelijk studeren. “Ik volgde trainingen voor mindmappen en sneller lezen in het begin van mijn studie, en later ben ik hier zelf ook training in gaan geven.” Het kijken van de film Limitless gaf hem uiteindelijk het extra zetje om iets nieuws te verzinnen op dit gebied.

"Wat zou het vet zijn als dit echt kan!"

“In de toekomst zal er alleen nog maar meer ‘mentaal werk’ zijn, werk waarbij het van groot belang is dat je hersenen optimaal functioneren. We hebben het in eerste instantie bedacht voor studenten die het kunnen gebruiken tijdens het leren voor tentamens, maar we bedachten later dat het ook voor werkenden zeer nuttig kan zijn.”

Om tot de juiste combinatie van ingrediënten te komen is er de afgelopen anderhalf jaar veel getest. Toen ze eenmaal een middel hadden dat bij Klaver zelf werkte zijn ze het gaan testen bij andere studenten. “We hebben hierbij veel om feedback gevraagd en aan de hand daarvan zijn we tot d